Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mysleli si, že prišiel koniec sveta, teraz chcú nové maringotky

Búrka im zničila strechu nad hlavou Zobraziť galériu (8)
Búrka im zničila strechu nad hlavou (Zdroj: Topky.sk)

STRÁNE POD TATRAMI – Kompletne všetkých obyvateľov osady vyhnala zo svojich príbytkov silná búrka, ktorá sa v Stráňach pod Tatrami z ničoho-nič objavila v stredu večer. Ľadové krúpy začali rozbíjať strechy na chatrčiach a z polí sa do osady začala valiť voda. Táto apokalypsa trvala len pár minút, no Rómov zo Strání pod Tatrami na smrť vystrašila.

„V domoch aj v chatrčiach máme plno vody. Väčšina striech je deravá. Čo teraz budeme robiť?,“ pýta sa obyvateľka osady Miroslava Badžová. „Z jednej strany nám do domu natieklo vody po pás. Musel som na druhej strane urobiť dieru do podlahy, aby voda zase vytiekla,“ tvrdí Martin Oračko. Niektoré chatrče zostali bez elektriny.

„Deň bol krásny. To, čo prišlo večer, sme však ešte nikdy nezažili,“ opisuje situáciu starosta Strání pod Tatrami Gustáv Bačo. „Najhoršie na tom je, že neviem, ako pomôcť. Obec nemá veľa peňazí. Poprosíme o pomoc štát.“ O pomoc chcú žiadať aj samotní obyvatelia osady. „V mojej chatrči sa už nedá bývať. Chcem, aby mi sem priniesli novú maringotku,“ netají svoje predstavy Martin Oračko.

 

 

Smršť pod Tatrami

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu