Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na hodoch v Semerove sa zrútil kolotoč, zranili sa aj deti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/NITRA - Mohutná konštrukcia kolotoča sa v nedeľu večer zrútila počas hodov v Semerove, neďaleko Nových Zámkov. V tom čase boli na ňom obsedané tri sedačky. Žena aj dve deti sa pri páde zranili.

Nešťastie sa stalo okolo šiestej popoludní, keď kolotoč práve brzdil. „Počas jazdy došlo pravdepodobne k ulomeniu vrchnej časti kovového stredového stĺpa s dĺžkou 1,2 metra s ramenami, na ktorých viseli jednotlivé reťaze so 16 sedačkami,“ informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Na atrakcii sa zabávali traja ľudia. Chlapec (12) si pri páde poranil lakeť, žena (45) má po páde odreniny a hematómy. Tretie dieťa sa údajne zranilo len ľahko.

Polícia prípad vyšetruje ako ublíženie na zdraví a zaoberá sa ním aj nitriansky inšpektorát práce. „Vzhľadom na to, že nejde o pracovný úraz, previerku zameriame na prevádzkovateľa kolotoča z hľadiska bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci,“ povedal hlavný inšpektor Martin Barbarič. Inšpektori budú zisťovať, či prevádzkovateľ dodržal všetky predpisy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu