Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Púchovskí vymáhači lámali rebrá, chceli PIN kód!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PÚCHOV – Mafiánskymi spôsobmi vymáhali dlh dvaja bratia z Púchova. Svoju obeť sa neostýchali surovo biť do tváre, uniesť a zlámať jej rebrá.

Násilie začalo v stredu na železničnej stanici v Beluši. Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, mladší z bratov začal dlžníka (43) biť päsťami a hrozil mu bitkou. Manželka mu v tom spočiatku zabránila.

Muž vzápätí zavolal svojho staršiemu brata. Brániacu sa obeť spolu vtiahli do auta a odviezli do rodinného domu neďaleko Púchova.

"Obaja bratia mužovi vulgárne nadávali a žiadali vyplatenie dlhu vo výške 3000 eur. Opakovane ho bili do tváre a kopali. Rozbili mu slnečné okuliare a žiadali od neho vydanie PIN kódu od bankomatovej karty. Z karty mu následne vybrali 120 eur a sumu 100 eur si nechali ako prvú splátku dlhu," popisovala incident Antalová.

Zvyšok peňazí musí vrátiť do 4. augusta, inak zbijú aj jeho rodinu, hrozili dolámanému dlžníkovi. On sám musel poumývať garáž od krvi a upratať rozbité okuliare.
  
S kabátom na hlave ho potom vyviedli z domu a zaviezli na vlakovú stanicu. Muž šiel do Nitry, kde zamieril do nemocnice na ošetrenie. Po útoku utrpel zlomeninu rebier, otras mozgu a pomliaždeniny s dobou práceneschopnosti 21 dní.

"Poškodenému spôsobili škodu vo výške 110 eur. V prípade dokázania viny obvineným bratom hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov," dodala Antalová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu