Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vodič slovenského autobusu v Srbsku nafúkal 3,11 promile!

Pri nehode zahynul mladý fanúšik Zobraziť galériu (2)
Pri nehode zahynul mladý fanúšik

BELEHRAD - Jeden z vodičov slovenského autobusu, v ktorom vo štvrtok pri prejazde Srbskom tragicky zahynul slovenský cestujúci, bol údajne opitý: v krvi mal 3,11 promile alkoholu a srbské úrady ho potrestali pokutou 81.000 dinárov a zákazom šoférovania na území Srbska na desať mesiacov.

Tvrdia to dnes srbské médiá s odvolaním sa na správu belehradskej polície.

Poschodový autobus českej firmy Expressbus Coufalík viezol vo štvrtok slovenských futbalových fanúšikov na zápas trnavského Spartaka do Sofie. Pri prejazde Belehradom sa dvadsaťpäťročný Slovák vyšvihol do strešného okienka vo chvíli, keď vozidlo vošlo do podjazdu. Mladík na mieste zahynul. Autobus po niekoľkohodinovej pauze pokračoval s fanúšikmi do Sofie.

Bezprostredne po tragickej udalosti srbská polícia zadržala jedného z vodičov autobusu. Podobný postup je podľa podľa českej konzulky v Belehrade Valerie Fülleovej v Srbsku pri vyšetrovaní bežný a osoba môže byť zadržaná až na 12 hodín. Ešte vo štvrtok bol vodič prepustený a odcestoval späť do Česka. Konzulka nespresnila, či u neho bol zistený alkohol.

"Predpokladám, že keby vodič bol opitý, policajti by ho nepustili na slobodu," povedal v piatok Alexander Coufalík z firmy Expressbus Coufalík.

Slovenský spravodajský portál pluska.sk napísal, že 3,1 promile alkoholu mal v krvi striedajúci vodič, ktorý v čase tragickej udalosti neriadil.

Podľa výpovede niektorých cestujúcich sa v autobuse hojne popíjalo. Zástupca spoločnosti Expressbus Coufalík povedal, že v autobuse bola väčšina fanúšikov opitá a vôbec nerešpektovala bezpečnostné pravidlá. Opitý bol podľa mnohých svedectiev aj mladík, ktorý tragicky zomrel. Vodič podľa Coufalíka nemohol nešťastiu zabrániť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu