Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pustite ma, ponaučil som sa, žiadal vrah z Kovariec. Dostal doživotie

Miro s Mirou Zobraziť galériu (4)
Miro s Mirou (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Nepomohla mu ľútosť, ani to, že je mentálne retardovaný. Odvolanie Mira Dubaja (27), ktorý v Kovarciach zavraždil svojho svokra a neskôr aj poštovú doručovateľku, dnes súd zmietol zo stola a potvrdil mu doživotie. Jeho bývalá družka, ktorá mu pomáhala, dostala 25 rokov.

Obaja si tresty odpykajú vo väzení s maximálnym stupňom stráženia, rozhodol najvyšší súd. Potvrdil tak aprílový verdikt špecializovaného trestného súdu v Pezinku. "Chcem hlavne povedať, aby ste ma prepustili z väzby. Nikdy v živote sa nedopustím trestného činu, svoje som si odsedel a ponaučil som sa. Všetko zaplatím," dušoval sa v záverečnej reči Miro. Nepomohlo, rozsudok je právoplatný.

Miroslava mala nahovoriť na ohavné činy jeho bývalá družka Miroslava. Dubaj, dychtivý po peniazoch, v roku 2007 napadol svojho bývalého svokra Jána Kohúta († 56) a udusil ho vankúšom. Jeho telo naložil do auta a odviezol do neďalekej obce, kde ho nechal v jarku. Polícia ho našla až po pol roku, ale páchatela určiť nevedela.

K ďalšej vražde sa Dubaj odhodlal vo februári 2010. Miestnu poštárku Martu Ondrušovú († 51) vylákal do svojho domu. Tam ju zbil tak surovo, že vyzerala mŕtva. Jej telo hodil do nevykurovanej miestnosti, kde trpiaca žena napokon zomrela na podchladenie.

Poštárke dvojica zobrala asi 400 eur, nepohrdla ani gastrolístkami. Tentokrát sa im však vražda neprepiekla tak ľahko. Polícia ich vypátrala a zadržala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu