Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Sýkorovci s bejzbalkami mali dobiť ľudí v krčme

Bratislavská krčma U Matúša
Bratislavská krčma U Matúša

BRATISLAVA – Krčma U Matúša sa údajne stala terčom skupiny sýkorovcov, ktorí jej majiteľa nútili, aby im platil výpalné. Zároveň však chránili jeho biznis. V apríli 2006 do podniku vtrhlo asi 20 gangstrov a dobili zákazníkov, ktorí mali ničiť toalety.

Na dnešné pojednávanie prišli piati z obvinených siedmich mužov. Došla aj čierna ovca bratislavského gangu, Martin Hrabárik, prezývaný Rezeň. Aj on sa mal zúčastniť bitky spred piatich rokov. Za jeho služby sa mu sýkorovci údajne chceli odvďačiť tým, že ho plánovali zabiť a zakopať.

Proces sa odohrával za prísnych bezpečnostných opatrení. Pojednávacia miestnosť bola plná ozbrojených policajtov, zamaskovaných v kuklách. Tí Hrabárika na proces "odprevadili". O incidente U Matúša už súd rozhodol v roku 2010 a vymeral mužom niekoľkoročné tresty. Verdikt však zrušili a vrátili na začiatok.

Podľa obžaloby malo koncom apríla 2006 do krčmy U Matúša vtrhnúť okolo 20 osôb s bejzbalovými palicami, oceľovými tyčami a boxermi. Prišli na telefonát prevádzkovateľa podniku, ktorý ich zavolal, pretože zákazníci ničili toalety. Ozbrojení muži ich surovo dobili. Podarilo sa identifikovať iba siedmich útočníkov, ktorých obžalovali z výtržníctva a ublíženia na zdraví.

V kauze krčmy U Matúša sa vedie aj ďalší proces. Ide o vyberanie výpalného. Obžalovaní sú piati muži, medzi nimi opäť Hrabárik ale aj údajný boss sýkorovského gangu a majiteľ bezpečnostnej služby František Borbély.

Výpalnícky prípad sa "preslávil", keď traja mladí muži v roku 2006 prekazili policajnú akciu. Zdemolovali nahrávacie zariadenia, ktoré muži zakona v podniku nainštalovali, aby gang usvedčili. Sýkorovcov údajne na zariadenie upozornil sám šéf podniku, ktorý ich paradoxne predtým udal. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu