Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na západnom a strednom Slovensku hrozia búrky s krúpami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Západnému a strednému Slovensku hrozia cez víkend búrky a silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti dnes vydal výstrahy 2. stupňa a 1. stupňa.

Na svojej internetovej stránke upozorňuje, že búrky môžu byť ojedinele spojené aj s krupobitím. To môže predstavovať potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Rovnako môžu byť s búrkami spojené aj krátkodobé, ale intenzívne lejaky. Úhrny pri nich môžu dosiahnuť 20 - 40 mm. Vyskytovať sa môže aj nárazový vietor s rýchlosťou 17 - 25 m/s. Podľa SHMÚ je intenzita sprievodných javov v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Okrem toho bude západné a stredné Slovensko ohrozovať silný nárazový vietor s rýchlosťou rýchlosť 20 - 25 m/s. Táto rýchlosť predstavuje podľa hydrometeorológov potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je však v danej ročnej dobe a oblasti bežná, no môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Na niektorých miestach dosiahne nárazový vietor rýchlosť 22 - 28 m/s. SHMÚ upozorňuje, že táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. V danej ročnej dobe a oblasti je táto rýchlosť vetra nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu