Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bratislavské ulice zaliala voda, vietor vyvrátil stromy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Veľká prietrž mračien spôsobuje v Bratislave poriadne komplikácie. Cesty sú pod vodou, prívalová voda zaliala aj niekoľko pivníc. Podľa Stella Centra bola najhoršia situácia v západnej časti mesta.

Patrónka aj privádzač k diaľnici na ceste z Lamača boli zaliate. Pod vodou bola aj Dúbravská ulica a Zlatohorská. Museli uzatvárať tunel Sitina, informoval Topky pracovník centra. Podľa neho sa situácia mierne zlepšila, keď začali odkláňať dopravu na diaľnicu.

Zápchy sú na Einsteinovej ulici, kde sa zdržíteniekoľko minút. Problematická je doprava cez mosty Apollo, Nový aj Prístavný most. So zdržaním však treba počítať aj v ďalších častiach mesta.

Kanály v Bratislave nestíhajú po intenzívnom daždi prijímať obrovské množstvo vody. Okrem silného dažďa za to môžu aj odpadky, ktoré ľudia do hádžu a tým ich upchávajú. Informoval o tom hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy. 
 
Ako dodal, v súvislosti s dažďom zasahovali v Bratislave na Patrónke, na Alexyho, Limbovej aj Schneidera Trnavského. Ako uviedol hovorca bratislavského magistrátu Michal Stuška, mechanizmy zasahujú v Karlovej Vsi pri Iuvente, odkiaľ odčerpávajú vodu. V objekte SAV vytopilo bufet.
 
Hasičov okrem vody zamestnávajú aj popadané stromy. Jeden z nich na Gaštanovej ulici poškodil plynovodnú prípojku.
 
K "trpezlivosti a zhovievavosti" vyzýva Bratislavčanov aj ich dopravný podnik. MHD v meste mešká. Problémy sú najmä v Dúbravke a v Karlovej Vsi. Električková trať do Rače je kvôli popadaným stromom nepriechodná, informoval pred obedom DPB.
 
 
Ružinov v utorok večer, tesne pred začiatkom búrky:
 
Na niektorých cestách voda komplikovala dopravu
Bratislava záplavy
 
 
Potrápilo vás počasie v Bratislave? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu