Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Búrky sa presúvajú na východ, hrozia ďalšie povodne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Počasie dnes ľudí poriadne potrápi takmer na celom Slovensku. Zvlnený studený front, ktorý spôsobil v Bratislave silnú prietrž, sa presúva na východ. V strednej časti krajiny hrozia povodne, výstraha pred silnými búrkami platí aj pre východ.

Meteorológovia zo SHMÚ vydali pre stredné a východné Slovensko výstrahu prvého stupňa, ktorá platí do dnešného poludnia. Silné búrky sa podľa nich môžu vyskytovať "ojedinele". V niektorých oblastiach môžu predstavovať potenciálne nebezpečenstvo a môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Na Záhorí a v Podunajskej nížine platí výstraha pre silný vietor, ktorý bude miestami dosahovať rýchlosť do 23 metrov za sekundu. Vyskytovať sa môže až do deviatej večer a tiež môže spôsobiť škody.

V súvislosti s búrkami hrozia v strednej časti Slovenska povodne. Výstraha prvého stupňa v súvislosti s týmto javom platí na Hornom Považí, Liptove, toku rieky Hron, Slaná, Ipeľ a na južnom úseku rieky Dunaj. S výnimkou posledného úseku, kde hrozba potrvá do druhej poobede, v ostatných regiónoch platnosť výstrahy končí na poludnie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu