Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Sťažnosti nepomohli, jakšíkovci zostávajú za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Obvineniu z prania špinavých peňazí čelí skupina jakšíkovcov, ktorú pred niekoľkými zadržali špeciálne policajné jednotky. Údajným členom bratislavského podsvetia sa na proces nechcelo čakať za mrežami a podali sťažnosť. Neúspešne.

Jakšíkovci sa ocitli v putách 24. mája skoro ráno po akcii Úradu boja proti organizovanej kriminalite. Kukláči okrem v ten deň prehľadali niekoľko bytov a nebytových priestorov a zadržali množstvo dôkazov.

Skupinu podozrievajú aj z inej "násilnej, majetkovej a ekonomickej trestnej činnosti." Šiesti jej členovia skončili za mrežami. Krajský súd v Bratislave dnes zamietol sťažnosť trojice z nich proti vzatiu do väzby. Muži s iniciálmi M.B., M.R. a M.V. si tak na súd nepočkajú na slobode. Rovnako dopadol pred pár dňami ich údajný boss Libor Jakšík s dvoma kumpanmi.

Jakšík má byť jeden z dvoch bratov, ktorí v 90. rokoch pracovali na polícii a neskoršie vlastnili sieť nočných, dnes už neexistujúcich barov a mali aj iné podnikateľské aktivity.

Spočiatku skupina operovala z bratislavskej Dúbravky a v minulosti čiastočne spolupracovala aj so zavraždeným bratislavským bossom a podnikateľom Jozefom Svobodom.

Expolicajt Jakšík figuruje aj v mafiánskych zoznamoch, ktoré v roku 2005 unikli z polície. Jeho meno sa objavilo v súvislosti so sporom o minerálny prameň Mitická.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu