Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Uviazli v dymiacom autobuse, zachraňovala ich cestujúca!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dobrodružnú cestu do práce zažili dnes cestujúci bratislavského autobusu číslo 50. Keď o štvrť na deväť ráno zastavili na križovatke pri ružinovskej budove Saleziánov, zacítili v autobuse prenikavý zápach.

Všimol si ho aj vodič a vystúpil z vozidla, aby sa pozrel, čo sa stalo. Či už z nepozornosti, alebo pre technickú chybu tlejúceho vozidla sa za ním zabuchli dvere. Cestujúci zostali v šoku. Vo vozidle, kde sa dalo dýchať čoraz ťažšie, zostali  zatvorení.

Našťastie, nikto z prítomných nespanikáril. Vodič cez okno navigoval jednu z cestujúcich, ako má z kabínky dvere otvoriť. Mladá žena napokon správne tlačidlo našla a otvorila predné dvere. Cestujúci vystúpili a vodič sa ponáhľal naspäť dovnútra, aby zobral hasiaci prístroj. S príbehom sa Topkám zveril čitateľ Michal.

Autobus sa napokon v plameňoch neocitol, ale už nebol schopný jazdy. "Vozidlo malo zaseknuté predné brzdy, ktoré sa slabo zadymili. Vodič udalosť nahlásil na dopravný dispečing a vozidlo je tahané na opravu. Bola zabezpečená náhradná doprava," uviedol Tomáš Zajac z bratislavského dopravného podniku.


Stali ste sa svedkom mimoriadnej udalosti? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu