Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Emócie zaplavili štadión: Fanúšikovia plakali a ďakovali

Fanúšikovia sa lúčia so slovenskými reprezentantmi. Zobraziť galériu (13)
Fanúšikovia sa lúčia so slovenskými reprezentantmi.

BRATISLAVA – Koniec dobrý, všetko dobré! Posledný zápas s Dánskom napokon slovenskí hokejisti ustáli a spoločne s nadšenými fanúšikmi, ktorí na nich napriek prehrám na domácom šampionáte nezanevreli, sa mohli tešiť z víťazstva. Zápas mal však aj podľa samotných fanúšikov mimoriadne emotívny charakter. Kapitán slovenského tímu Paľo Demitra sa rozlúčil s reprezentáciou, ľudia skandovali jeho meno, ďakovali a rovnako ako on, sa neubránili slzám. Čo hovoria hokejoví nadšenci po poslednom vystúpení našich chlapcov?

Účinkovanie slovenských hokejistov na domácom šampionáte sa úspechom nazvať rozhodne nedá, fanúšikovia sa však zhodujú na jednom. Bol to výnimočný zážitok. „Bol som aj na zápase Slovákov s Rusmi. Iste, keď ešte o niečo išlo, tribúny burácali viac. Dnes to však bolo o inom. Skôr emotívne,“ povedal pre Topky kňaz Stano. Slzám sa ako aj mnohí ďalší neubránil ani mladý podnikateľ Peter. „Ďakujeme znelo celým štadiónom, patrilo všetkým, ale najmä Paľovi Demitrovi. Normálne som sa rozplakal ako malé decko,“ priznal sa nám bez zábran.

Vysokoškoláčka Zuzana je šťastná, že videla Slovákov aspoň v jednom zápase naživo. „Lístky na predošlé zápasy našich boli šialene drahé, takto som sa k nim dostala normálne v predajni pred štadiónom a za pôvodnú cenu. Ľudia si zrejme nevyzdvihli rezervačky. Napriek tomu bol štadión plný a atmosféra? Neopísateľná.“

Dôchodca Martin z Trenčína na hokejový šampionát, ako sám povedal, do smrti nezabudne. Neznámy Bratislavčan mu totiž kúpil lístok na zápas po tom, ako ho videl postávať pred štadiónom so synom, ktorý je na vozíčku. Na zápas mohol ísť zadarmo len chlapec, Martin si lístok za 57 eur musel kúpiť, s čím nerátal a ako nám povedal, ani na to nemal. „Prosil som ich, nech ma s chlapcom pustia. Predsa len ho tam nemôžem nechať ísť samého. Potom však prišiel ten pán, ktorý počul, ako sa dohadujem s usporiadateľmi a kúpil mi lístok. Doteraz tomu nemôžem uveriť. Som taký šťastný, manželka mi neuverí, čo sa nám stalo,“ povedal natešene.




 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu