Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

S dieťatkom (2) žili v špine, ohňom odháňali diviaky!

Dieťa vychovávali pri smetisku bez akejkoľvek hygieny Zobraziť galériu (3)
Dieťa vychovávali pri smetisku bez akejkoľvek hygieny

BRATISLAVA/HNÚŠŤA – V obrovskej chudobe a špine žila rodina v gemerskej Hnúšti. Muž so ženou žili pri smetisku v domci, ktorý si "zmajstrovali" z haluzí a starého koberca. V takomto prostredí vychovávali aj dieťatko, ktoré im teraz policajti odobrali.

Tri osoby, ktoré žijú v lese, nahlásil mestskej polícii jeden z Hnúšťanov. Podľa neho tam žili už v zime. "To, čo sme objavili za smetiskom, nás šokovalo. V lese za nízkym krovím bol ukrytý z haluziny zhotovený prístrešok, zhora chrániaci jeho obyvateľov len starým kobercom a uzavretý len z jednej strany. Priamo na lesnej pôde boli umiestnené staré matrace a v niekoľkých plastových taškách celý majetok obyvateľov," uviedol náčelník mestských policajtov Milan Migaľa.

Šokujúci bol aj "nočný režim", ktorý museli obyvatelia lesa dodržiavať. "Pred prístreškom sa nachádzalo ohnisko, na ktorom súdiac podľa vrstvy popola bol udržiavaný oheň minimálne niekoľko týždňov," povedal náčelník. Oheň musel horieť celú noc, inak ku spiacim prichádzali diviaky!

Dieťa páru odobrali pomocou predbežného opatrenia súdu a zverili ho do starostlivosti krízového strediska v Lučenci. Nešlo to však ľahko. "Dvojica s dieťaťom nám však utiekla, takže sme ich v lese museli hľadať niekoľko dní, kým sa nám podarilo zobrať im dieťa," vysvetlil náčelník.

Žena z lesa je opäť tehotná. Či chce aj ďalšiemu potomkovi poskytnúť rovnaký "životný štandard," nevedno.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu