Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V rozpadajúcom sa dome v Horovciach žije v lete aj 150 obyvateľov

Na ulici ostalo 17 detí a 8 dospelých. Jedna z majiteliek domu Rozália Redajová (vpravo v pozadí) však svojich nájomníkov už nechce. Zobraziť galériu (4)
Na ulici ostalo 17 detí a 8 dospelých. Jedna z majiteliek domu Rozália Redajová (vpravo v pozadí) však svojich nájomníkov už nechce.

HOROVCE - Nocujú pod holým nebom. Od soboty nemá strechu nad hlavou 17 detí a 8 dospelých osadníkov z Horoviec (okr. Michalovce). Sú bez vody a toalety, deti pobehujú po okolí a túlajú sa po záhradách. Dôvod: Nedohodli sa s majiteľkou domu a tá ich vyhodila. V dome, v ktorom bývali, sezónne žije i 150 ľudí. Chalupa je však na spadnutie.

Dom je vo vlastníctve Redajovcov, matky a dcéry. Počet ľudí, ktorí v ňom bývajú, sa rokmi zvyšuje. Sami obyvatelia často nevedeli, koľko ich tam je. „Trvalý pobyt ich tam má prihlásených 126,“ upresňuje starosta Horoviec Vladimír Decha. No cez leto, keď k nim prídu i príbuzní, ich v chatrči žije aj 150. „Už nás tu nechcú. Najprv nás prichýlili, lebo sme nemali kam ísť. Teraz nás vyhodili. Aj s posteľmi. Tak spíme rovno pred domom. Nemáme kam ísť. Dennodenne chodíme za starostom. Ten nám však nepomôže,“ tvrdí Blažena Ferencová. Nájom majiteľke neplatili, no za elektriku vraj áno. Dôvod, prečo sa zrazu majiteľka rozhodla takto rázne konať, im nie je jasný.

Starosta vyhodených ľudí chápe, no nemá im ako pomôcť. „Obec nemá žiaden voľný dom, kde by ich ubytovali. Je to ich spor s majiteľkou, ktorý si musia vyriešiť sami,“ dodáva starosta. Majiteľka chalupy však nechce ustúpiť. „Robia špinu a hluk, ja ich tu nechcem. Pre nich mám problémy so susedmi. Ja mám štyri deti a dom je pre ne. Nech si kúpia vlastný,“ tvrdí jedna z majiteliek domu Rozália Redajová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu