Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Modlitby KDH zabrali: Figeľovi sa splní sen s pápežom!

Šéf KDH a pápež
Šéf KDH a pápež

BRATISLAVA - Predseda kresťanských demokratov a minister dopravy Ján Figeľ sa predsa len dočká a bude môcť osobne prehodiť zopár slov s pápežom Benediktom XVI. Za všetko pritom vďačí prekvapujúco Mikulášovi Dzurindovi.

Figeľ totiž v pôvodnej delegácií prezidenta Ivana Gašparoviča, ktorá poletí do Ríma túto nedeľu, nefiguroval. KDH sa voči tomu ostro ohradilo, no hlava štátu sa nenechala obmäkčiť. To, ako veľmi chce predseda kresťanských demokratov vidieť pápeža naživo, dosvedčuje fakt, že objednal cestu do Ríma pre svoju rodinu a letieť plánoval aj súkromne. „Predseda odlieta spoločne so svojou rodinou už koncom týždňa,“ prezradil hovorca KDH Marek Kováč.

Tento týždeň však Figeľa zastihla v sviatočnej nálade dobrá správa. Minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda svoju cestu zrušil a uvoľnil tak jedno miesto. Ako nám potvrdil hovorca rezortu diplomacie Ľubomír Schwarzbacher, minister uprednostnil oslavy 1. mája a deň otvorených dverí pre verejnosť na jeho ministerstve. „Mikuláš Dzurinda má 1. mája pracovný program na Slovensku, súvisiaci so vstupom Slovenska do Európskej únie,“ reagoval Schwarzbacher. To, že Figeľ mohol ušetriť za letenky, ho tak zrejme nemrzí. Splní sa mu totiž sen.

Prezidentov hovorca Marek Trubač nám potvrdil, že v oficiálnej delegácii bude päť osôb. „Podpredseda parlamentu Pavol Hrušovský s manželkou, hlava štátu s manželkou a minister dopravy Ján Figeľ,“ povedal nám. Cez víkend sa v Ríme uskutoční beatifikácia predchádzajúceho pápeža Jána Pavla II. Jeho portrét má Figeľ dokonca vo svojej obývačke.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu