Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Súd s údajným Sadikiho gangom odložili, obhajca je PN

Sadikiho kumpán Jambrich je chránený svedok
Sadikiho kumpán Jambrich je chránený svedok

BRATISLAVA/PREŠOV - Ani proces s údajnými priekupníkmi heroínu, ktorý sa začal v januári, neprebieha hladko. Dnešné pojednávanie museli preložiť, dôvodom bola PN-ka jedného z obhajcov.

Súdny proces o pašovaní heroínu z Turecka na Slovensko v letných plážových šľapkách bude pokračovať 28. apríla. Obžalovaní sú Ján Cibuľa, Juraj Jambrich aj údajný šéf gangu, neslávne známy Baki Sadiki. Ten je stále na úteku.

Jeho obhajca pred súdom uviedol, že s obžalobou nesúhlasia a navrhujú dokazovanie. Ďalší dvaja obžalovaní svoju vinu pred súdom priznali, ale tiež žiadali vykonať dokazovanie. Jambrich je chránenou osobou a počas prvého pojednávania sa maskoval kuklou. Senát ho na začiatku neverejne vypočul a súhlasil s jeho požiadavkou, aby nebol osobne prítomným na ďalších pojednávaniach, až do chvíle, keď sa bude musieť k obžalobe sám vyjadriť.

Podľa prokuratúry trojica mužov pôsobiaca vo Vysokých Tatrách v rokoch 2007 až 2008 dovážala z Turecka na Slovensko heroín a ďalej ho distribuovala. Išlo najmenej o 120 kilogramov smrtiacej drogy.

Opiát pašovali v letných šľapkách. Polícia zachytila desať kilogramov heroínu v penzióne Casa Dolce v Starom Smokovci, ktorý mal v prenájme práve Jambrich so svojím obchodným partnerom. Penzión susedil s barom a diskotékou Albas, ktorý prevádzkoval Sadiki. Zatiaľ pred prešovským okresným senátom vypovedalo niekoľko svedkov. Pokiaľ súd dokáže, že sa skutky stali tak, ako sa uvádza v obžalobe, trojici hrozí 25 rokov, prípadne až doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu