Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Osy zabíjali

Helena Bronďošová sa nevie zo synovej smrti spamätať. Zobraziť galériu (3)
Helena Bronďošová sa nevie zo synovej smrti spamätať.

GOČOVO - Celé Gočovo, neveľká obec pri Rožňave, smúti. Nečakaný útok ôs neprežil ErikBronďoš († 29). Tragédia sa stala počas víkendu, keď mladý muž v záhrade u svokry v Dobšinej kosil trávu. Viac ako hodinová snaha lekára oživiť ho po tom, ako ho osy dopichali do hlavy a krku, bola, žiaľ, neúspešná.

Erika včera pochovali, ostali po ňom dve malé deti - Erika (4) a Boris (2) a manželka Táňa (28). „Je to obrovská tragédia!“ vraví Ján Bronďoš (56), ktorý prišiel o jediného syna. S manželkou Helenou (53) dorazili k miestu nešťastia len o niekoľko minút po tom, ako syna pri kosení trávy v svokrinej záhrade napadli osy.

Erikovi podával prvú pomoc práve jeho otec. Cez mobil sa spojil s lekárom a konal podľa jeho inštrukcií. „Synovi prišlo náhle zle. Chytal sa za hlavu. Zvracal a potom omdlel. Bol celý modrý. Vidličkou som mu vypáčil a vytiahol jazyk a dával studené obklady. Potom prišla sanitka. Lekár mu pichol mnoho injekcií, dával mu aj infúziu, no syn sa už neprebral,“ dodal nešťastný otec.

Z Erikovej smrti príbuzní nikoho nevinia. Lekár robil, čo mohol, Erikovi sa však už nedalo pomôcť. Či bol alergikom, už asi nikto nezistí. Podobná tragédia sa v okrese stala pred piatimi rokmi. Aj vtedy na následky pichnutia hmyzom zomrel rovnako starý muž z Betliara.
ALERGICI, POZOR!
„Smrteľné prípady po uštipnutí hmyzom sú pomerne zriedkavé. Tragicky sa končia najmä u alergikov. V poslednom čase máme časté výjazdy hlavne k tým, ktorých poštípali sršne, ktoré sú veľmi agresívne. V každom prípade treba k pacientovi zavolať odbornú pomoc, pretože len obklady nemusia stačiť. Dôležité sú protišokové opatrenia, aby nedošlo k zlyhaniu krvného obehu,“ uviedla regionálna riaditeľka rýchlej pomoci Falck v Rožňave Anna Vidóová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu