Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Súd s Okoličánym sa presunul do Košíc, opäť nepojednával

Leško, Nigut a vzadu boss Okoličány
Leško, Nigut a vzadu boss Okoličány (Zdroj: ČTK)

KOŠICE – Dokedy bude súd trpieť to, že si vrahovia robia z neho dobrý deň?, pýtala sa dnes na súde s gangom Róberta Okoličányho matka jednej z jeho údajných obetí. Súd sa na žiadosť údajného bossa presunul cez celé Slovensko, aj tak však nepojednával.

Údajný šéf východoslovenskej mafie Okoličány dlhší čas žiadal, aby sa proces s ním presunul z Pezinku do Košíc. Argumentoval, že nemá peniaze na lístok ani na stravovanie mimo svojho domu. Špecializovaný trestný súd mu napokon vyhovel.

Dnes však musel konštatovať, že aj keď urobil všetko, čo sa dalo, neprekonateľné prekážky nedovoľovali toto pojednávanie ani zahájiť. Zo 16 obžalovaných sa dnes dostavili len piati. Okoličány prišiel, ostatní sa ospravedlnili. Neprítomní boli obhajcovia troch obžalovaných Róberta Niguta, Jozefa Leška a Pavla K., bez ktorých súd nemohol začať. Prišlo len šesť svedkov z 19 predvolaných.

S odročením pojednávania nesúhlasila rodina zavraždených - Júlia Ferencová, ani Marta Eštóková. Ferencová sa s Okoličánym dostala po odročení pojednávania do ostrej hádky a niekoľkokrát ho nazvala vrahom. „Môj syn je už desať rokov mŕtvy a vrahovia si chodia po slobode. Okoličány mi dokonca v liste napísal, že tento súd je zločinecký,“ uviedla. ŠTS odročil pojednávanie na 24. až 26. mája a 8. až 10. júna. Bude sa už opäť konať v Pezinku.

Vo februári 2009 vtedajší Špeciálny súd vyniesol verdikt, ktorým Okoličányho a jeho siedmich komplicov odsúdil. Boss vtedy dostal doživotie, rovnako aj údajný nájomný vrah Potuček. Ostatných odsúdili na štyri až desať rokov. Najvyšší súd o rok neskôr tento rozsudok zrušil a vrátil na nové rozhodnutie.

Východoslovenská mafia pod Okoličányho údajným patronátom má mať na svedomí šesť vrážd. Najznámejšou bola vražda ich konkurenta Jozefa Eštóka, pri ktorej prišiel o život aj nezainteresovaný muž. Okrem toho sa mali dopustiť aj niekoľkých pokusov o vraždu. Obžalovali ich aj z nedovoleného ozbrojovania, obchodu so zbraňami, ťažkého ublíženia na zdraví, vydierania a ďalších zločinov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu