Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Zemková si pri odchode zo SRo odniesla asi 30-tisíc

Miloslava Zemková
Miloslava Zemková

BRATISLAVA - Riaditeľka RTVS Miloslava Zemková dostala zo SRo okrem odstupného vo výške štyroch platov aj odmeny vo výške troch platov.

Zemková v rozhlase mesačne zarábala v priemere asi 4282 eur, pri odchode tak zinkasovala okolo 30-tisíc eur, napísal denník Sme.

Odmenu schválila na poslednom zasadnutí Rada SRo. "Nevedeli sme o odstupnom. Osobne by som v takom prípade za odmenu nehlasoval," cituje denník člena rady Michala Dzurjanina.

Zemková dostala odstupné vďaka zmene kolektívnej zmluvy v poslednej chvíli. So šéfkou odborov Zdenkou Baumanonovou zmenila Zemková zmluvu tak, aby top manažment dostal odstupné. Dovtedy naň Zemková nárok nemala, pripomína denník.

Ako poukázal bývalý člen rady a súčasný člen rady RTVS Vladimír Talian, bola to jediná odmena za štyri roky Zemkovej pôsobenia v rozhlase, počas ktorého dosahovala dobré hospodárske výsledky.

Zemková sa už vyjadrila, že na vrátenie odstupného dôvod nevidí. "Mám vrátiť odstupné za to, že Štefan Nižňanský nechal v STV sekeru?" Telerozhlas je v súčasnosti v krízovom režime, chýbajú mu milióny eur, šetrí na platoch a hromadne prepúšťa, uzatvára denník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu