Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mimoriadna situácia v Tatrách trvá, škody odhadujú na 250-tisíc

Popadané stromy vo V. Tatrách Zobraziť galériu (13)
Popadané stromy vo V. Tatrách

POPRAD - Mimoriadna situácia z dôvodu silného vetra vyhlásená v piatok ráno na území mesta Vysoké Tatry, stále trvá. Silný nárazový vietor fúkal aj túto noc. Na cestu medzi Štrbským Plesom a Tatranskou Štrbou spadlo viacero stromov, na mestskom majetku však dnes neboli hlásené škody.

„Vzhľadom na to, že dnes do 12:00 platí výstraha II. stupňa aj pre oblasť Vysokých Tatier, mimoriadna situácia ostáva. Dúfam však, že ju napoludnie odvoláme,“ uviedol dnes po rokovaní krízového štábu mesta primátor mesta Ján Mokoš.

Najväčšie škody vietor spôsobil na Dome služieb v Starom Smokovci, kde strhol strechu, škodu odhadli na 50-tisíc eur. O časť strechy prišla aj Základná škola s Materskou školou v Dolnom Smokovci. Poškodené sú aj ďalšie strechy na mestských aj súkromných objektoch. Vietor podľa primátora zničil kemping v Starej Lesnej a jednu autobusovú zastávku.

Vietor zvalil komíny na viacerých bytovkách v časti Pod Lesom, v Tatranskej Lomnici a v Starom Smokovci poškodil hroby a odfúkol predajné stánky.

 „Celkové škody, ktoré nám vietor od piatku spôsobil, sme predbežne odhadli na 250 000 eur,“ povedal Mokoš.

Od rána sú v teréne pracovníci mestských organizácií, ktorí odstraňujú škody po víchrici. Od nedele im pomáhajú aj členovia Asociácie samaritánov Slovenskej republiky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu