Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Záťah na gang z kauzy drogový kamión: Chytili aj Slováka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po dlhšom období mlčania policajné prezídium informovalo, že na základe medzinárodného zatykača zadržali niekoľko údajných členov drogového gangu. Má ísť o pokračovanie akcie, ktorej súčasťou bola aj kontrovezná cesta "heroínového kamiónu" z konca roka.

Počas utorňajšej akcie, ktorú organizoval Úrad boja proti organizovanej kriminalite, zadržali na Slovensku dve osoby, Slováka a Maďara. Podľa hovorkyne policajného prezídia Andrey Dobiášovej išlo o pokračovanie akcie, ktorej súčasťou bola "kontrolovaná dodávka" do Turecka.

V tom istom čase zatýkali aj v Česku, v putách skončil ich občan. Na základe právnej pomoci polícia v Maďarsku vykonala procesné úkony, pri ktorých zaistili sedem kontajnerov s obsahom približne 6,5 tony anhydridu kyseliny octovej. Polícia vykonala ešte dve domové prehliadky a štyri prehliadky iných priestorov.

Zaistila písomnosti, účtovníctvo, nelegálne držanú zbraň a rôzne drogy. Osoby zadržané na Slovensku vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti a ako organizovanej skupine im hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov. Spracoval sa aj návrh na ich väzobné stíhanie, dodala Dobiášová.

Kamión s českým šoférom viezol do Turecka 10 ton látky na výrobu heroínu. Kamionistu, ktorý si myslel, že preváža neškodný tovar, na Vianoce zadržali a niekoľko dní strávil vo väzení.

Šoféra mali na trase Dunajská Streda – Istanbul tajne sledovať policajti, ktorí chceli údajne odsledovať zásielku až k odberateľom. Z celého prípadu bol veľký škandál, polícia však tvrdila, že "kontrolovaná dodávka" je bežný postup.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu