Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nové zistenie v tragédii uhorenej Romanky (†4): Mohla žiť!?

Na mieste tragédie boli popadané aj detské hračky
Na mieste tragédie boli popadané aj detské hračky

ČAKAJOVCE - Srdcervúcu udalosť, pri ktorej uhorelo v aute len štvorročné dievčatko, mal zrejme na svedomí zabudnutý zapaľovač. Zasahujúci hasiči totiž oficiálne potvrdili, že vedľa popáleného dieťaťa našli ohorené zvyšky.

Otázne je však, ako oheň vznikol. Na Slovensku sa totiž podľa zákona musia predávať iba zapaľovače s detskou poistkou. Navyše, dieťa, ktoré by podľa odborníkov oheň zapáliť nedokázalo, bolo v aute o samote. Odpoveď na tieto špekulácie, by mala priniesť pitva, ktorej predbežné výsledky by mali byť známe už dnes. Podľa našich informácií s ňou síce rodina nesúhlasila, no nariadil ju vyšetrovateľ.

Hovorca nitrianskych hasičov Viliam Pánsky nám však potvrdil, že oheň pravdepodobne vznikol od zapaľovača, ktorý bol nájdený v aute. „Našli sa zhorené zvyšky zapaľovača. Zo zvyškov zapaľovača sa nedalo zistiť, či detskú poistku mal alebo nie, zvyšky boli odobraté kriminalistickým technikom na expertízu,“ povedal nám Pánsky.

Polícia s k tragédii zatiaľ odmieta vyjadriť. „Prípad je momentálne v štádiu vyšetrovania,“ reagovala krajská hovorkyňa polície v Nitre Renáta Čuháková. Podľa nej je zatiaľ začala iba trestné stíhanie vo veci usmrtenia. Šokujúci prípad sa stal v piatok v obci Čakajovce.

Matka a stará mama nechali Romanku samotnú v zaparkovanom aute pri miestnom cintoríne. Zrazu začuli hasičské sirény a utekali k autu. Už bolo však neskoro, záchranári našli dievčatko s popáleninami na 70 % tela. Napriek ich snahe sa dievčatku život zachrániť nepodarilo. Zraneniam podľahlo v nemocnici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu