Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Skorumpovaný úradník mal dostať za tendre 178-tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Poriadnu sumu peňazí mal získať pri verejnom obstarávaní jeden z kľúčových ľudí ministerstva vnútra. Zástupca riaditeľa ekonomickej sekcie L. D. si mal do vrecka napchať desiatky tisíc eur. Uviedol to dnes minister vnútra Daniel Lipšic.

Úradníka spolu s podnikateľom P. Ž. v stredu Úrad boja proti korupcii obvinil z machinácii pri verejných obstarávaniach, zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a z korupcie.

S verejnými obstarávaniami sa podľa ministra manipulovalo od začiatku roka 2009. „Výsledkom boli úplatky vo výške najmenej 178 500 eur,“ dodal Lipšic s tým, že škoda spôsobená korupciou nemusí byť konečná. Išlo o tendre na nákup napríklad protiúderových prilieb, rukavíc, taktických opaskov, terčov či kynologických viest.

Podnikateľ P. Ž. zastupoval firmu, ktorá tieto verejné obstarávania sprostredkovávala a zabezpečovala rôzne komodity pre ministerstvo vnútra. "Zatiaľ vieme o piatich firmách, ale bude ich viac," dodal riaditeľ ÚBPK Peter Kovařík. Z objednávok za 2,7 milióna eur mali údajne obaja po 178 500 eur.

Mužom hrozí trest vo výške sedem až 12 rokov. Vyšetrovatelia podali návrh na ich vzatie do väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu