Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bratislavský prokurátor mal prijať mnohotisícový úplatok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Známeho bratislavského prokurátora Michala Barilu obvinili z prijímania úplatku. Potvrdil to hovorca generálnej prokuratúry Vladimír Ferko.

Policajný vyšetrovateľ obvinil aj štyroch ďalších ľudí z podplácania. "Dozor nad predmetnou vecou vykonáva prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorému bude v najbližších hodinách doručený spis od vyšetrovateľa Policajného zboru za účelom rozhodnutia o sťažnostiach obvinených," uviedol Ferko.

Barila je zamestnaný ako prokurátor. V prípade, že budú obvinenia voči jeho osobe právoplatné, rozhodne zastupujúci generálny prokurátor o jeho postavení mimo službu do meritórneho rozhodnutia vo veci. Prokurátora údajne podozrievajú z prijatia niekoľkých desiatok tisíc eur, napísal cas.sk. Prípad sa mal odohrať pred niekoľkými mesiacmi. 

Barila sa zviditeľnil pri viacerých veľkých kauzách, napríklad zmareného referenda či nezákonných odmien udelených Vladimírom Mečiarom vtedajším členom vlády. V prípade, že budú obvinenia voči jeho osobe právoplatné, rozhodne zastupujúci generálny prokurátor o jeho postavení mimo službu, až kým sa vo veci nerozhodne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu