Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lipšicov návrh je forma jeho exhibicionizmu, tvrdí SNS

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic

BRATISLAVA - Dnešný návrh ministra vnútra Daniela Lipšica je podľa SNS len forma jeho exhibicionizmu a ďalším stupňom politizácie rezortu vnútra, ktorý zneužíva na vlastnú prezentáciu. Uviedla to dnes v reakcii hovorkyňa SNS Jana Benková.

"Jeho dnešné vystúpenie bolo totiž opäť len obvinením bez prezentácie dôkazov, čiže rovná sa len mediálnej bubline a jeho dobrému pocitu byť opäť raz v televízii," vyhlásila Benková. Zopakovala svoje utorkové vyjadrenie, podľa ktorého "na Slovensku bombastické obvinenie políciou pred kamerami ešte vôbec neznamená aj odsúdenie či vinu obvinených. Potvrdzujú to mnohé prípady z ostatných mesiacov i rokov." Rezort vnútra je podľa nej "po Lipšicových a Spišiakových zásahoch v rozklade“ a SNS ho bude sledovať a kritizovať.

SNS tak reagovala na dnešné vyhlásenia ministra vnútra Daniela Lipšica, podľa ktorých vyšetrovateľ požiadal prokuratúru, aby žiadala parlament o zbavenie poslaneckej imunity poslanca za SNS Igora Štefanova. Obvinený by mal byť aj istý Marián J. Jeho iniciály sa zhodujú s predchodcom Štefanova Mariánom Janušekom. Ten patrí k pätici obvinených za nástenkový tender, voči ktorým vyšetrovateľ vzniesol dnes obvinenie.

Štefanov je prvým poslancom v tomto volebnom období, o ktorého zbavenie imunity žiadajú orgány činné v trestnom konaní. V minulom volebnom období pôsobil ako minister výstavby a regionálneho rozvoja. Nastúpil po Mariánovi Janušekovi, ktorého musela SNS stiahnuť pre nástenkový tender po tlaku premiéra Roberta Fica. Fico napokon odvolal aj Štefanova.

Podľa Lipšica je podozrenie, že išlo o zmanipulovaný tender určený vopred určenej firme a obvineným hrozí až 20 rokov väzenia. "Konaním prišlo ku škode vo výške 3,6 miliardy korún. Ide o jednu z najzávažnejších káuz, kde sú podozriví vysokopostavení predstavitelia bývalej vlády," konštatoval. V tendri uspel jediný účastník - konzorcium, v ktorom sú firmy Avocat a Zamedia blízke Jánovi Slotovi. Súčasťou zákazky boli niekoľkonásobne predražené logá, služby a televízne šoty.



Lipšic o zbavení imunity
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu