Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ponuka nepriateľovi: Matovič mal kandidovať za Bugárov Most!

Igor Matovič a Béla Bugár
Igor Matovič a Béla Bugár

BRATISLAVA - Odtrhnutý vagón, rozbíja koalíciu, je zradca a podobné prívlastky dostával v posledných týždňoch Igor Matovič od šéfa Mostu-Híd Bélu Bugára. Dôvodom bolo jeho zahlasovanie so Smerom pri zákone upravujúcom dvojité občianstvo. Obaja kohúti sa do seba pustili, ale v minulosti to bolo úplne inak. Obyčajný človek totiž tvrdí, že pred voľbami dostal ponuku od Bugárovcov, aby kandidoval za ich stranu. Chýbalo vraj len málo.

„V lete 2009, rok pred voľbami, ma oslovil podpredseda Most-Híd Gábor Gál. Bol som s ním na stretnutí v Galante, kde mi ponúkol miesto na kandidátke Mostu,“ vyhlásil Matovič. Pritom teraz, už nechce v parlamente vedľa Bugárovcov ani sedieť. Stretnutie mal obyčajnému človeku kamarát, ktorý mu pre tým tvrdil, že majú o neho záujem a že nech sa spoločne stretnú. Nakoniec však k tomu nedošlo, lebo Matovič vraj mal iné predstavy o voľbách. „Vtedy som ešte sníval o tom, že pôjdeme ako samostatná strana. Na poslednú chvíľu sme sa rozhodli ísť s SaS,“ dodal poslanec.

Bugár vraj o ponuke Matovičovi nič nevie.“Neviem, to sa musíte spýtať pána poslanca Gála,“ vyhlásil pre televíziu Markíza. Podpredseda Gál však takúto ponuku poprel. „On sa pýtal na našu stranu, oťukával si, že aká to bude strana, či občianska, alebo národnostná, ale nič iné nebolo,“ povedal Gál.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu