Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matovič: Z vína sa mi celkom aj v hlave zatočilo!

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA – Slovensko má za sebou turbulentný týždeň v politike. V parlamente pribudol už tretí nezávislý poslanec. Po tom, čo Igor Matovič zahlasoval za podobu zákona o štátnom občianstve, ktorú presadzoval opozičný Smer, ho vylúčili z poslaneckého klubu SaS. Po týchto udalostiach Obyčajný človek v piatok na Topkách odpovedal na vaše otázky.

Vinu za svoje vylúčenie zvaľuje na predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára. „Ak sa vláda rozpadne, rozbili ju Bugár a jeho primitívna požiadavka na moje vylúčenie z koalície.“ Kameňom úrazu je zákon o štátnom občianstve. Podobu, ktorú predstavila koalícia totiž Matovič odmietol. „Koalícia svojím návrhom umožňuje Orbánovi kupovať si nových občanov Maďarskej republiky na území Slovenskej republiky. To nedopustíme. Aj keď by sa koalícia mala triasť v základoch,“ povedal.

Na margo svojho pôsobenia v politike sa vyjadril takto: „Ja viem, že nie som klasický politik, ale mňa tá strojenosť fakt neláka. Takže ja ostanem radšej taký, aký som a nebudem sa zbytočne pretvarovať,“ prezradil pre Topky.sk. Podľa vlastných slov robí politiku zaujímavejšou. „Trochu treba tých suchárov popreháňať a získať ľudí, aby sa zaujímali o veci verejné. Politikom nastavujem zrkadlo a plním sľuby, ktoré som dal svojim voličom. Cítim sa fajn. Momentálne síce trošku podvedený zo strany koalície a hlavne z SaS.“

Vyjadril sa aj k poslaneckým praktikám počas hlasovania v parlamente. „Absolútna väčšina poslancov hlasuje ako teliatka bez vlastného názoru.“ Podľa neho sú však aj takí, ktorí presadzujú svoje názory. „Nerobte si však nádeje, že by to mali byť hlavne koaličníci. Poslanci Smeru hlasujú ako jeden muž – bez názoru,“ prezradil Matovič.

Vrátil sa i k roztržke, ktorá vznikla pred časom v parlamente medzi ním a Robertom Kaliňákom zo Smeru a vyzeralo to tak, že za plentou príde k vyrovnávaniu si účtov päsťami. „Viete, v súbojoch zvyčajne nejde o fyzické zdatnosti, ale o odvahu a tej som ja mal v tom čase dostatok,“ povedal odhodlane Matovič.

Na otázku, či „si ľúbi vypiť“, odpovedal jemu blízkym spôsobom. „Ak považujete pohár šampusu na Nový rok, pri oslavách narodenín, menín a podobne za prílišné pitie, tak potom áno.“ Víno, ktorým ho ponúkol šéf parlamentu Sulík v noci pred Matovičovým vylúčením, mu chutilo. „Dal som si 2 deci a keďže som od obeda nejedol, tak sa mi celkom aj v hlave zatočilo.“


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu