Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Košický bezdomovec mal vraždiť a obeť zakopať pri chatke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KOŠICE – Na začiatku pátrania mala byť výrobňa metamfetamínu, na konci zakopané telo v záhradkárskej lokalite a obvinenie z vraždy. Tej sa mal dopustiť mladý košický bezdomovec Marcel D. (24).

Podľa polície ešte v prvý decembrový týždeň v roku 2008 v záhradnej chatke pri Bukoveckej ulici smerom k Seligovmu jazeru v Košiciach popíjal spolu s Dušanom I. (47) z Košíc. Pred vstupom do chatky ho „nezisteným predmetom zozadu bodol do ľavej časti hrudníka a keď spadol na zem, ešte ho trikrát pichol do oblasti brucha. Telo muža zabalil do celty a koberca a v noci zakopal pri chatke,“ uviedla polícia.

Telo zavraždeného muža našli zakopané na pozemku pri chatke ešte koncom januára. Mladého bezdomovca dnes obvinili z vraždy, hrozí mu väzenie na 15 až 20 rokov. Vopred však nemožno vylúčiť aj prísnejší trest až na doživotie, v závislosti od spôsobu spáchania činu alebo osobitného motívu, informovala košická policajná hovorkyňa.

K nálezu došlo po tom, čo policajti koncom januára zasahovali v jednej zo záhradných chát, kde malo dochádzať k výrobe metamfetamínu. „Vzhľadom na to, že obsahom týchto informácií bola aj tá skutočnosť, že v záhrade tejto chatky sa má nachádzať aj zakopané telo zavraždeného Dušana I. z Košíc, ktorý mal byť pôvodným majiteľom tejto chatky a ktorého mal pred viac ako dvoma rokmi v uvedenej chatke usmrtiť jeden z tam nachádzajúcich sa osôb, bol bez zbytočného odkladu vykonaný policajný zásah,“ uviedla polícia.

Policajti vtedy na mieste zaistili tri osoby: Košičanov Marcela D. (24) a Patrika D. (20) a Češku Nikolu L. (20). Polícia taktiež zaistila laboratórium na výrobu metamfetamínu a takmer 40 gramov nezistenej sušiny, pravdepodobne marihuany.

Vyšetrovateľ už obvinil trojicu zadržaných aj z výroby drog a obchodovania s nimi, za čo im hrozí väzenie až na päť rokov. Marcela D. a Patrika D. zároveň obvinili aj z nebezpečného vyhrážania sa, za čo im obom hrozia až tri roky.  Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu