Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Merine Trenčín sa zrútilo premostenie, 2 zranení

Textilka Merina v Trenčíne
Textilka Merina v Trenčíne (Zdroj: TASR)

TRENČÍN - Premostenie medzi dvoma budovami sa dnes zrútilo v trenčianskom priemyselnom parku, v areáli textilky Merina. Dvaja ľudia sa zranili. Z miesta nešťastia unikal plyn.

Staré železobetónové premostenie medzi dvomi budovami v asi desaťmetrovej výške likvidovala partia živnostníkov z Ružomberka a Prievidze. "Premostenie sme mali aj s pomocou žeriava demontovať. Odpaľovali sme železné konštrukcie, keď sa to pod nami celé zrútilo," povedal Vladimír Šujan, jeden z trojice živnostníkov, pod ktorými sa premostenie zrútilo.

Jeho dvoch kolegov odviezli do trenčianskej fakultnej nemocnice. "Obaja sú pri vedomí, komunikujú, momentálne idú na CT-vyšetrenie," povedala námestníčka riaditeľa Fakultnej nemocnice v Trenčíne Terézia Drobná.

Podľa veliteľa zásahu, hasiča Ľuboša Lišku, pri príchode hasičov už odvážali zranené osoby. "Pod zrútenou konštrukciou bola plynová fľaša, ktorá mala poškodený ventil a unikal z nej plyn. Hydraulickými zdvihákmi sme nadvihli konštrukciou a fľašu sme vytiahli," povedal Liška s tým, že bezprostredné ohrozenie širšieho okolia nehrozilo.

Ako dodal, pod konštrukciou bolo ešte niekoľko kyslíkových fliaš na rezanie kovov. Tie však neboli poškodené, hasiči ich vytiahli a previezli na bezpečné miesto. Prípad vyšetrujú trenčianski policajti, podľa krajskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej až po jeho skončení bude jasné, či polícia vznesie obvinenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu