Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lampión šťastia spôsobil požiar za 1,5 milióna

Hasiči bojujú s požiarom Zobraziť galériu (12)
Hasiči bojujú s požiarom

ZLÍN - Lampióny šťastia vypúšťané na nevhodnom mieste, taká bola podľa hasičov príčina požiaru, ktorý spôsobil škodu v nedeľu za 1,5 milióna českých korún (cca 60 tisíc eur).

Požiar vypukol na streche komerčnej budovy na námestí Mieru v centre Zlína. Informoval o tom dnes hovorca krajských hasičov Ivo Mitáček.

Ide o prvý požiar preukázateľne spôsobený lampiónom šťastia v Zlínskom kraji.

"Obhliadka ukázala, že požiar strechy spôsobili vypustené lampióny šťastia z verejnej akcie na námestí. Vyšetrovateľ tiež potvrdil, že ohliadkou ďalších striech domov v okolí tiež našli ďalšie stopy po lampiónoch šťastia. Tie spôsobili na ďalších strechách stopy po horení, ale k požiarom striech nedošlo predovšetkým vplyvom iných konštrukcií, použitých materiálov a krytín," uviedol Mitáček.

Strecha začala horieť pred 20:00. Požiar zasiahol kryciu vrstvu rovnej strechy, na ktorej bola položená izolačná fólia a pod ňou vrstva tepelnej izolácie z polystyrénu. Horľavé materiály produkovali väčšie plamene a hustý dym. Požiar zasiahol plochu približne 15 krát 20 metrov. Hasičom sa podarilo oheň rýchlo zlikvidovať, kancelárie v budove tak nezasiahol. Podľa informácií hasičov aj polície sa nikto nezranil, budova bola v čase požiaru prázdna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu