Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Klub 500 - tajný spolok?!

BRATISLAVA - Tak radi sa prezentujú v médiách a vyjadrujú ku každej téme. Kto? Jeden z troch zamestnávateľských zväzov - Klub 500. Ide o klub združujúci slovenských vlastníkov firiem zamestnávajúcich viac ako 500 zamestnancov. Keď sa však chcete dozvedieť, kto sú členovia tohto klubu, narazíte na bariéru mlčanlivosti. Zato veselo rokujú s našou vládou...

Chrániť záujmy súkromného podnikania, snaha o zlepšovanie podnikateľského prostredia, podporovať demokratický rozvoj Slovenska - to je len nepatrná časť z činnosti Klubu 500. Rokujú s ministrami, ich zástupca často vystupuje v médiách. Na otázku Nového Času, kto sú konkrétne členovia Klubu 500, sme sa však dozvedeli prekvapujúcu odpoveď, a to, že členovia klubu si „neželajú medializáciu a teda zverejnenie svojich mien“. Klub 500 má trinásť členov, ktorí figurujú približne v tridsiatich spoločnostiach.

„Spoločnosti našich členov sú spoločnosti, ktoré sú všeobecne známe a sú dlho etablované na domácich, európskych či svetových trhoch. Sú to spoločnosti, ktoré komunikujú s médiami, zverejňujú svoje výročné správy, a preto sa o nich dá všetko zistiť,“ uviedol paradoxne vo svojom stanovisku výkonný riaditeľ Tibor Gregor. Na rozdiel od tohto zväzu zvyšné dva zamestnávateľské zväzy (Asociácia zamestnávateľských zväzov a Republiková únia zamestnávateľov) problém zverejniť svojich členov nemajú. Možno preto, že nemajú čo skrývať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu