Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zadržali troch páchateľov vlámania v Bušinciach

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia zadržala troch páchateľov z päťčlennej skupiny, ktorá stála za vlámaním do firmy v obci Bušince v okrese Veľký Krtíš. Počas policajnej akcie smerujúcej k zadržaniu páchateľov jeden zo skupiny v piatok, 11. februára umrel.

Ako dnes informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová, vyšetrovateľ obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa Ivana V. (46) z Veľkého Krtíša. Obvinený bol vodičom vozidla SEAT Alhambra s talianskym evidenčným číslom, ktoré v noci na piatok unikalo z miesta činu.

Podľa hovorkyne zakročujúci policajt v obci Veľké Zlievce asi o 2:40 hod. dával pokyn na jeho zastavenie červeným svetlom. "Ostatní príslušníci PPÚ súčasne dávali opakovane viackrát slovné výzvy na zastavenie vozidla a jeho opustenie," priblížila akciu hovorkyňa.

Keď sa príslušníci začali približovať k autu páchateľov, Ivan V. ako vodič nerešpektoval pokyny polície, pridal plyn a vyrazil smerom k policajtovi, ktorý dával znamenie na zastavenie. Policajti následne použili varovný výstrel. Vodič podozrivého auta vtedy nasmeroval vozidlo na policajta a vyrazil proti nemu. "Následne došlo k použitiu zbrane a aj napriek tomu obvinený s motorovým vozidlom z miesta činu ušiel," uviedla hovorkyňa.

Vyšetrovateľ vo V. Krtíši obvinil Ivana V. aj zo zločinu krádeže, zločinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia a prečinu poškodzovania cudzej veci, spáchané formou spolupáchateľstva a z tých istých trestných činov obvinil aj Lukáša T. (23) zo Žiliny, Slavomíra G. (40) zo Žarnovice a Romana S. (42) z Veľkého Krtíša.

Všetci spolu s Mariánom (27), ktorý zahynul počas policajného zásahu sa v noci zo štvrtku na piatok vlámali do objektu firmy v Bušinciach. Tam zo vstavanej plechovej skrine vybrali dva kusy plechových pokladničiek, ktoré vypáčili a ukradli z nich peniaze.

Krádežou a poškodením zariadenia spôsobili firme škodu odhadnutú na viac ako 14.000 eur a poškodením pätnástich účastníckych staníc pripojených k rozvádzačom, spôsobili ešte škodu minimálne 400 eur. Za tieto skutky im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Obvinení Lukaš T., Roman S. a Slavomír G. boli políciou postupne zadržaní a umiestnení do policajnej cely s návrhom na vzatie do väzby. Obvinený Ivan V. je stále na úteku a polícia po ňom pátra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu