Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Vydieračskému gangu Štvrťákov znížili tresty

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Časti zločincov okolo bývalého elitného policajta Miroslava Štvrteckého dnes najvyšší súd znížil tresty. Hlavné postavy vydieračského gangu, ktorý preniesol do podsvetia tréningové metódy polície, však pobudnú za mrežami dlhé roky.

Podľa odvolacieho senátu sa preukázalo, že Štvrtecký od roku 2001 v Senici riadil zločineckú skupinu, ktorá na území Trnavského a Bratislavského kraja pôsobila až do roku 2007. "Cieľom tejto skupiny bolo páchanie zločinov s úmyslom priamo alebo nepriamo získať finančný zisk," zdôvodnil predseda senátu.

Používali na to zastrašovanie, vydieranie, podvody vyhrážky a podobne. Skupina Štvrťákov vymáhala peniaze od podnikateľov zo Záhoria za fiktívnu ochranu. Vymáhali aj pohľadávky. Podľa polície mal Štvrtecký mnoho známych v policajných zložkách, na prokuratúre aj na súdoch.

Bossovi Štvrteckému dnes znížili trest o rok - posedí si 24 rokov. Jeho kumpánovi Patrikovi Šnajdrovi znížili trest z 25 na 23 rokov a 4 mesiace. Tresty znížili aj ďalším, pôvodnú výmeru považoval odvolací senát za neprimerane prísnu. Ľubošovi Čermákovi dnes vymerali 10 rokov za mrežami, prvostupňovo to bolo 18,5 roka a Milanovi Múčkovi znížili trest z desiatich na päť rokov.

Obhajca šéfa skupiny už avizoval dovolanie a ústavnú sťažnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu