Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poslanci začali schôdzu minútou ticha za Valka i ďalšie obete

Minúta ticha v úvode 9. schôdze NR Zobraziť galériu (5)
Minúta ticha v úvode 9. schôdze NR

BRATISLAVA - Minútou ticha si dnes poslanci v úvode 9. schôdze národnej rady uctili pamiatku zastreleného advokáta a bývalého predsedu federálneho ústavného súdu Ernesta Valka ako aj všetkých obetí násilných trestných činov.

Minútu ticha za Valka navrhol podpredseda parlamentu Pavol Hrušovský (KDH), minútu ticha za všetky obete násilných činov po ňom prezentoval poslanec za Smer-SD Martin Glváč.

Smer-SD pri hlasovaní nesúhlasil s minútou ticha za Valka a podpredseda strany Pavol Paška navrhol spojiť oba návrhy do jedného.

Pri schvaľovaní programu 9. schôdze neuspel s procedurálnym návrhom Robert Madej zo Smeru-SD. Presadzoval, aby novelu zákona o Súdnej rade, ktorá figuruje ako 33. bod, parlament prerokoval v stredu o 9:00. Argumentoval zvykom, podľa ktorého národná rada prerokúva zákony vrátené prezidentom v úvode schôdze. Plénum jeho návrh neschválilo.

Na žiadosť navrhovateľov, poslancov za SDKÚ-DS, SaS a Most-Híd, novelu zákona o štátnom občianstve presunuli na februárovú schôdzu.

Poslanci otvorili prvý bod programu, v druhom čítaní minister kultúry Daniel Krajcer predstavil novelu zákona o Rozhlase a televízii Slovenska, ktorá zlučuje Slovenskú televíziu a Slovenský rozhlas do jednej verejnoprávnej inštitúcie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu