Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kádehácky zelenáč šokuje: Na prácu v SPP stačí vedieť čítať

Michal Novota
Michal Novota

BRATISLAVA – Kresťanskí demokrati sa opäť zviditeľnili. Tentokrát nomináciou šéfa tlačového odboru Michala Novotu.

Ten sa v polovici januára stal členom dozornej rady v spoločnosti SPP distribúcia. A to aj napriek tomu, že s podobnou prácou nemá skúsenosti a aj keď má vyštudovanú vysokú školu , jeho odborom bola politológia. Pribúdajúci počet škandálov s politickými nominantmi už vadí aj premiérke Ivete Radičovej.

Tá tvrdí, že sa neosvedčili, a preto bude vyžadovať obsadzovanie každého miesta cez výberové konania. Nominácia Novotu do SPP sa však len ťažko dá považovať za odbornú. Má totiž za sebou skúsenosti ako hovorca, asistent poslanca či analytik, no nikdy nesedel v dozornej rade, ani sa nezaoberal problematikou distibúcie plynu. Ako sa teda dozvedel o uvoľnenej stoličke? Vraj bol oslovený priamo Fondom národného majetku, ktorý je akcionárom v SPP.

Kresťanský demokrat si myslí, že prácu v dozornej rade zvládne bez problémov a netreba na to žiadnu kvalifikáciu. „Hlavnou úlohou člena dozornej rady je vykonávať dozor nad podnikaním a hospodárením spoločnosti, v ktorej má štát svoj podiel. Z tohto hľadiska je moja kvalifikácia určite dostatočná. Nevyžaduje špeciálne vzdelanie, ale poctivé študovanie materiálov, sledovanie strategického rozvoja a kontrolu hospodárenia podniku tak, aby boli dobre zabezpečené služby pre občanov a príjmy štátu z akcií,“ tvrdí.

Zaujímavosťou je, že Novota, ktorý nastúpil na nový flek ešte 14. Januára, nevie koľko má zarábať. „Keďže som v dozornej rade krátko, ešte sa s týmito skutočnosťami len oboznamujem,“ uviedol. Navyše kresťanský demokrat stále pracuje ako šéf tlačového odboru hnutia. Za konflikt záujmov to nepovažuje. „Práve naopak, komunikácia a plynárenstvo sú dve vzdialené odvetvia a neexistuje tu presah, ktorý by mohol naznačovať konflikt záujmov. Jedno aj druhé povolanie od seba prísne oddeľujem. Skutočnosť, že som členom KDH je vyjadrením mojej občianskej angažovanosti a nemá na moje pôsobenie v dozornej rade žiaden dosah,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu