Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Nie je celkom v poriadku, čo sa deje v KDH, tvrdí Hrušovský

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý predseda KDH a dnes predseda poslaneckého klubu strany a podpredseda parlamentu Pavol Hrušovský si nemyslí, že je to celkom v poriadku, čo sa deje v KDH v súvislosti s kauzami, ktoré sa spájajú s jeho predstaviteľmi.

"Želali by sme si to, aby to bolo ináč, lepšie, a urobíme všetko preto, aby to bolo ináč a lepšie," povedal Hrušovský v relácii TV Markíza Na telo. Keď sa ho moderátorka spýtala, čo urobia ináč a lepšie, keď sa tie kauzy spájajú s predsedom strany Jánom Figeľom, Hrušovský povedal: "V prvom rade musíme o tom veľmi otvorene hovoriť. Musíme nielen hovoriť, ale aj navrhnúť riešenia tak, ako ich navrhoval aj predseda Figeľ". Hrušovský mu poradí, aby to riešil. "Tak, aby to bolo v súlade s tým, čo je hlavným mottom našej politiky - čistota a poriadok vo verejnom živote, ale aj čistota a poriadok v konaní každého jedného," uviedol Hrušovský.

V prípade bytu, ktorý získal Figeľ v minulosti od mestskej časti Staré Mesto, a pred časom povedal, že ho dá na charitu, podľa Hrušovského ich predseda dodrží svoj sľub a v krátkom čase urobí rozhodnutie, ktorým tento zámer naplní. Hrušovský by za istých okolností hlasoval aj za zbavenie imunity bývalého primátora Andreja Ďurkovského, ktorý vystúpil z KDH, ak by takýto návrh prišiel do parlamentu. "Ak generálny prokurátor dospeje k záveru, že sú dané tak vážne dôvody, aby bolo zahájené trestné stíhanie, áno," vyhlásil. Toto pravidlo však podľa neho má mať všeobecnú platnosť. "Keď príde návrh na zbavenie imunity ktoréhokoľvek poslanca a budú uvedené dôvody, ktoré budú viesť k tomu, aby sme hlasovali za zbavenie imunity, poslanecký klub KDH budem nahovárať, aby hlasoval za zbavenie imunity - bez ohľadu na to, či to bude Ďurkovský alebo ako to bolo v minulom volebnom období pri pánovi Kvorkovi, ktorého žiaľ vtedy aj za pričinenia vládnej koalície imunity parlament nezbavil," vysvetlil Hrušovský.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu