Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Módny trapas: Poslanec prišiel do parlamentu ako šupák

Poslanec Beblavý na koberčeku u kolegu Horta Zobraziť galériu (4)
Poslanec Beblavý na koberčeku u kolegu Horta (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Poslanec SDKÚ Miroslav Beblavý sa stal v posledných dňoch terčom posmeškov od svojich kolegov. Tí sa zabávajú na jeho fotografiách, ktoré si medzi sebou posielajú. Politik je na nich zachytený, ako na poslednej decembrovej schôdzi prišiel do parlamentu oblečený v štýle, ktorý sa hodí skôr pre vynášanie smetí.

Poslanca si ihneď, ako prišiel do rokovacej sály, zavolal podpredseda parlamentu a kolega z SDKÚ Milan Hort, aby ho pokarhal a poslal prezliecť sa. O pár minút už mal Beblavý na sebe namiesto červeného vyťahaného svetra a šedých nohavíc oblek. Jeden z poslancov však stihol v sále urobiť fotky poslanca v športovom outfite a tie teraz kolujú po internete.

Samotný poslanec priznáva, že si svetrom urobil zbytočný trapas. „Bola to posledná schôdza, ktorá mala trvať hodinu. Tak som si povedal, že to nebude vadiť, keď budem tú chvíľu vo svetri. Oblekov mám už plné zuby, ale mýlil som sa,“ reagoval. Tvrdí však, že to neplánoval a bola to improvizácia. Cestou do práce mu spadol na zem oblek, ktorý niesol so sebou a zašpinil sa.

Beblavý priznal aj to, že si ho kolega Hort zavolal na koberček. „Povedal mi, že rokovanie sa pretiahne na celý deň a bolo by vhodné, aby som sa prezliekol do obleku. Ja dám na rady starších, skúsenejších kolegov, tak som ho poslúchol. Keďže bývam v Bratislave, vybehol som domov pre druhý,“ reagoval Beblavý s tým, že vie, že v parlamente je zvykom chodiť v obleku, ale nie je z tých, ktorí oblečeniu pripisujú nejaký veľký význam.

Odborníčka na protokol Božena Volková si myslí, že poslanci by sa mali na rozdiel od celebrít správať tak, aby nedráždili iných. Tvrdí, že by mali dodržiavať dress code, teda určitý druh uniformy pre dané pracovisko. „Dostali dôveru od občanov . Podľa spoločenského správania je vhodné a považuje sa za slušné, keď sa človek prispôsobí väčšine vo svojom okolí. Nepísaným pravidlom u politikov je, že nosia oblek,“ povedala nám Volková s tým, že športové oblečenie je v parlamente neslušné, no sú aj výnimky. Muselo by ísť však skôr o neformálne akcie.

Módny trapas: Poslanec prišiel
Zobraziť galériu (4)



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu