Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chcela pokoj pri balení, priateľa bodla do srdca

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Jozef s Vierou sa hádali ako mnohokrát predtým. Ona mu vyčítala, že sa namiesto robenia klobás opil a chcela ho opustiť. On jej vyhadzoval na oči údajných frajerov. S 2,8 promile alkoholu do nej neustále dobiedzal. Chcela ho utíšiť, trochu aj postrašiť.

Zobrala do ruky 20-centimetrový kuchynský nôž a bodla Jozefa (65) do hrude. Rana však zasiahla srdce i pľúca a Vierin druh vypustil dušu naveky.

Viera (48) z Ostrej Lúky na súde uviedla, že v minulosti ju nikdy fyzicky nenapadol, iba verbálne na ňu a ich spoločnú dcéru Veroniku útočil a vyháňal ich z domu. Bolo jej ľuto, čo spravila a vyjadrila sa, že za 22 rokov vzťahu zažili aj pekné chvíľky.

Žena bola bezúhonná, nikdy s ňou neboli problémy a v okolí mala dobrú povesť. Obhajca preto navrhoval prekvalifikovať vraždu na usmrtenie a požadoval pre svoju klientku mimoriadne zmiernenie trestu pod hranicu sadzby, prípadne s jeho podmienečným odkladom. Odvolával sa na to, že Viera a jej dcéra boli dlhodobo vystavené domácemu násiliu, ponižovaniu a zosmiešňovaniu.

Podľa názoru senátu nešlo o nedbanlivostné, ale úmyselné konanie ženy so zámerom umlčať druha a oplatiť mu príkorie, ktoré jej predtým spôsoboval. Súd trest nakoniec mimoriadne znížil, vymeral jej 12 rokov väzenia. Viera sa odvolala, prokurátor, ktorý žiadal zhruba 20-ročný trest, si ponechal lehotu na rozmyslenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu