Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Aquapark Tatralandia podľa HN kúpila spoločnosť Ski Kubínska Hoľa

Aquapark Tatralandia
Aquapark Tatralandia

BRATISLAVA - Novým majiteľom aquaparku Tatralandia v Liptovskom Mikuláši sa stala spoločnosť Ski Kubínska Hoľa. Tá ho vykúpila z majetku skrachovaného bývalého prevádzkovateľa Tatra Development Group (TDG) a následne aquapark prenajala spoločnosti LAR Dolný Kubín. S odvolaním sa informácie konateľa firmy Ski Kubínska Hoľa Antona Sklarčíka, ktorý je zároveň generálnym riaditeľom LAR, to dnes napísali Hospodárske noviny.

Na rozvoji aquaparku sa chce podieľať aj mesto Liptovský Mikuláš, ktoré z fondov Európskej únie na tento účel môže vyčerpať 170 miliónov korún. "S novým majiteľom chceme uzavrieť zmluvu o spolupráci, aby sme s projektom začali čo najskôr," povedal primátor mesta Alexander Slafkovský.

LAR Dolný Kubín, ktorý bol najväčším veriteľom Tatralandie, prevádzkoval aquapark aj v uplynulých týždňoch. Do konkurzu najväčší celoročný vodný zábavný areál na Slovensku poslali menšinoví majitelia, ktorí sa báli tunelovania firmy. Väčšinový majiteľ TDG čelil exekúciám za 170 miliónov korún.

Aquapark pri priehrade Liptovská Mara je v prevádzke od roku 2003. Jeho výstavba stála viac ako 500 miliónov korún a celkové náklady na dobudovanie by mali dosiahnuť 1,5 miliardy korún. Prevádzkovatelia aquaparku podľa skorších informácií očakávajú, že Tatralandiu v tomto roku navštívi okolo 600.000 ľudí, teda o 30.000 návštevníkov viac ako vlani.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu