Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zakladajúci členovia KDH vyzvali Hrušovského, aby odstúpil

Pavol Hrušovksý
Pavol Hrušovksý

BRATISLAVA - Zakladajúci členovia KDH Ivan Čarnogurský a Konštantín Viktorín dnes vyzvali predsedu strany Pavla Hrušovského, aby po volebnom neúspechu hnutia odstúpil z funkcie. V liste, ktorý ČTK poskytla Čarnogurského asistentka, mu vytkli, že KDH nebolo schopné spojiť sa so SDKÚ-DS a SMK a vytvoriť spoločnú vládu s ĽS-HZDS. Hrušovský na list reagovať odmietol.

"V politike je čestné po takom výraznom osobnom neúspechu odstúpiť z funkcie predsedu, čo by mali zvážiť aj ďalší členovia predsedníctva," píšu ľudia, ktorí v roku 1989 zakladali KDH. "Postoj predsedníctva pod Tvojím vedením je príkladom amatérskeho rozhodovania bez zodpovednosti za politické smerovanie Slovenska," napísali Hrušovskému.

KDH na list reagovať nebude. "Pavol Hrušovský nikdy nekomentoval ani nebude komentovať listy individuálnych osôb," uviedla v stanovisku hovorkyňa hnutia Anna Andrejuvová. List nekomentoval ani brat Ivana Čarnogurského a bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský.

Podľa zakladajúcich členov mali kresťanské strany, čiže KDH, SDKÚ-DS a SMK spojiť svojich 65 poslaneckých mandátov získaných vo voľbách proti 50 poslancom jedinej ľavicovej strany Smer. Výsledok KDH vo voľbách, ktoré získalo 8,3 percenta hlasov, označili za debakel.

Ivan Čarnogurský si myslí, že v KDH by sa mala vedenia chopiť mladšia generácia. Nemal by to však byť podpredseda strany Daniel Lipšic, ktorého Čarnogurský kritizuje za pôsobenie v strane aj na ministerstve spravodlivosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu