Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Ku komu smeruje Smer?

Predseda Smeru-SD Robert Fico sa ešte potrápi, kým si vyberie vhodných parťákov do vlády.
Predseda Smeru-SD Robert Fico sa ešte potrápi, kým si vyberie vhodných parťákov do vlády.

BRATISLAVA - Šéf víťaznej strany Fico si vypočul lídrov opozície aj koalície a zvolal užšie vedenie smerákov. Závery zostali pred verejnosťou utajené. Novému Času sa podarilo zistiť, že v Smere sú názory na prípadných koaličných partnerov vzácne vyrovnané.

Podľa nášho zdroja budú teraz nasledovať neoficiálne rokovania smerákov so záujemcami o koaličnú spoluprácu. V predsedníctve strany sú rovnako preferované všetky tri spomínané alternatívy - Smer-SNS-HZDS, ale aj Smer-KDH-SMK a nereálna nie je ani kombinácia Smer-SDKÚ. Na Roberta Fica tlačia aj jeho „mecenáši“, ktorí roky podporovali Smer. Karty však rozdá samotný Fico, ktorý si dáva načas. Kto dostane čierneho Petra stále nie je jasné, nie všetci, ktorí už boli u šéfa Smeru na „pokec“ absolvujú aj ďalšie kolo. Podpredseda strany Dušan Čaplovič potvrdil, že nie je dobré „šiť veci horúcou ihlou“. On sám si želá vládu slovenských strán. „Pevne však verím, že v Smere-SD zvíťazí patriotizmus nad bezbrehým internacionalizmom,“ doplnil Čaplovič. O koaličných partneroch však rozhodne väčšina hlasov predsedníctva strany. Podľa zdroja zo strany zohľadní sa vôľa voličov, medzinárodný aspekt, ale aj stabilita budúcej vlády.


NEČAKANÁ KOALÍCIA? SMER-HZDS-SMK (85 KRESIEL)
Špekuluje sa o možných partneroch Smeru v budúcej koalícii. Akosi vypadla z hry tzv. koalícia bez Slotu. Podľa informácií Nového Času začalo HZDS neoficiálne rokovania o tejto koalícii s SMK. Bugárovci by tak mohli dostať vo vláde rezorty, ktoré mali doteraz a nesadli by si na ne ich najväčší nepriatelia zo SNS. Nebol by to zlý obchod...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu