Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Za pád z dvoch metrov chce 200-tisíc

„Takto som sa pozeral na manželku a vkročil som do výťahu, a už letel dole,“ vraví Ján Gura (52).
„Takto som sa pozeral na manželku a vkročil som do výťahu, a už letel dole,“ vraví Ján Gura (52).

ŽILINA - Na tú hrôzu len tak skoro nezabudne! Ján Gura (52) sa vybral na návštevu, no skoro prišiel o život. Keď chcel v dome na sídlisku Solinky nastúpiť do výťahu, vkročil do prázdna! Vtedy 2-metrový pád do šachty prežil, no po rokoch sa mu zhoršil zdravotný stav, preto sa so správcom bytovky súdi o odškodné. Ten odmieta zodpovednosť, o incidente vraj nevedel.

Nehoda sa stala v roku 1998, keď sa Ján Gura s manželkou vybral na Solinky na Borovú ulicu na návštevu. Tá sa mu takmer stala osudnou. „Otvoril som dvere výťahu. Bol som otočený k manželke, rozprávali sme sa. Zrazu som urobil krok do prázdna a spadol do výťahovej šachty,“ spomína Ján Gura. Našťastie skončil s dolámanými rebrami, sedem týždňov bol na péenke. Podal trestné oznámenie, no polícia prípad uzavrela s tým, že nenašla žiadny úmysel.

V roku 2000 sa mu zdravotný stav zhoršil, podľa J. Guru práve pre nehodu s výťahom. „Mávam závraty, vysoký krvný tlak, zlý spánok. A traumu na celý život - nedokážem ísť výťahom!“ tvrdí. Rozhodol sa od spoločnosti Bytterm, správcu bytovky, žiadať odškodné 28- tisíc. Nepochodil, tak v roku 2001 podal žalobu na súd, tentoraz žiadal 200-tisíc. Smolu mal aj s právnikmi, ktorí ho mali zastupovať. Prvý po dopravnej nehode zahynul. „Ďalšia právnička neprišla na pojednávanie, vraj zabudla,“ hovorí. Po dlhom čakaní mal byť súd 9. júna tohto roku. Nekonal sa, J. Gura opäť nemal právnika. „Hľadám niekoho, aby sa prípad konečne uzavrel,“ hovorí Žilinčan. Spoločnosť Bytterm odmieta akúkoľvek zodpovednosť. „Pán Gura nás neupovedomil hneď po nehode. Vtedy by sme mohli konať. No keďže sme sa o incidente dozvedeli až v roku 2000, necítime sa vinní,“ povedal právnik firmy Martin Šustek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu