Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Na voľbách sa zúčastnil aj obvinený Vladimír F.

Vladimír F.
Vladimír F.

KOŠICE - V Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody na Floriánskej ulici v Košiciach sa na dnešných voľbách zúčastnili aj obvinení. V ústave zriadili volebnú miestnosť v zmysle zákona, volebná komisia z volebného okrsku č. 18. na Škultétyho ul. prišla s prenosnou urnou.

"Voliť malo možnosť 278 obvinených, vo voličskom zozname sú zapísaní len 39. Je medzi nimi aj Vladimír F.," povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda volebnej komisie volebného okrsku č. 18 Ľudovít Szücs. Vladimír F. je obvinený v kauze krachu nebankových subjektov B.M.G. Invest a Horizont Slovakia.

Ako uviedol Szücs, obvinených k volebnej miestnosti predvádzajú príslušníci ústavu. "Pri predvádzaní k volebnej miestnosti musíme dávať pozor, aby sa nestretli obvinení v kolúznej väzbe s ostatnými obvinenými a nebol marený účel výkonu väzby. Celé voľby však riadi volebná komisia," povedal vedúci sekretariátu riaditeľa ústavu Peter Gerbery. Informoval, že na prípravách volieb spolupracovali s volebnou komisiou už od mája a zabezpečili všetko tak, ako ukladá zákon o voľbách do NR SR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu