Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Exminister kultúry František Tóth zahynul po zrážke s vlakom neďaleko Trnavy

František Tóth Zobraziť galériu (6)
František Tóth

BRATISLAVA - Exminister kultúry František Tóth dnes zahynul pri zrážke s osobným vlakom v obci Šelpice neďaleko Trnavy. Pre TASR to potvrdila trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

K zrážke Tóthovej Škody Octavia, v ktorej bol sám, a vlaku smerujúceho z Trnavy na Kúty, došlo o 14.58 na železničnom priecestí bez závor so svetelnou signalizáciou. Exminister bol na mieste mŕtvy. Príčiny a okolnosti nehody sa vyšetrujú, ďalšie informácie sú predmetom vyšetrovania. Prvé šetrenia na mieste potvrdili funkčnosť svetelnej signalizácie, povedala pre TASR Kornélia Blašková z Generálneho riaditeľstva ŽSR. Na mieste nehody sa v súčasnosti nachádzajú bezpečnostní experti Železníc SR a dopravná polícia z Trnavy.

Doprava na úseku Trnava - Kúty, kde sa dopravná nehoda stala bola od 14.58 uzatvorená. Podarilo sa ju obnoviť o 17.26.

Podľa líderky strany Nádej Alexandry Novotnej bol Tóth na ceste v rámci predvolebnej kampane, keďže chcel strane pomôcť získať čo najlepší výsledok vo voľbách, hoci už nemal politické ambície. "Svet je voči niektorým ľuďom nespravodlivejší. Hlavne je mi ľúto, že tých neúspechov, ktoré zažil, bolo v poslednej dobe viac," povedala s ľútosťou Novotná. Tóth kandidoval na 30. mieste strany Nádej, ktorú spoluzakladal. Strana zatiaľ neuvažuje o jeho náhradníkovi.

František Tóth sa narodil 9. februára 1963, absolvoval Strojnícku fakultu SVŠT v Bratislave. V roku 1991 založil 1. súkromné gymnázium v Bratislave, viedol ho až do roku 2002. Od roku 2001 spolupracoval so stranou ANO, neskôr bol jej podpredsedom.

Od 24. októbra 2002 do 8. júna 2005 pôsobil ako štátny tajomník Ministerstva školstva SR. Od 15. júna 2005 pôsobil na poste ministra kultúry, premiér Mikuláš Dzurinda ho z funkcie odvolal 5. apríla.

Tóth asi nerešpektoval signalizáciu
Železničná trať Trnava - Kúty, kde dnes zahynul exminister kultúry František Tóth, je uzavretá. Pre SITA to uviedol hovorca Železničnej polície Jozef Búranský. Tóth v bordovej Škode Octavii sa o 14:58 zrazil na železničnom priecestí v Šelpiciach s osobným vlakom, ktorý smeroval z Trnavy do Kútov. Bol hneď mŕtvy. Podľa hovorcu 43-ročný exminister zrejme nerešpektoval svetelnú signalizáciu na priecestí.



Profil exministra kultúry Františka Tótha >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu