Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zuzana Martináková porušuje autorské práva skupiny Queen

Martinákovej sa páči Queen. Speváka Freddieho Mercuryho si vybrala ako pozadie bez zaplatenia.
Martinákovej sa páči Queen. Speváka Freddieho Mercuryho si vybrala ako pozadie bez zaplatenia.

BRATISLAVA - Slobodné Fórum nezvláda svoju kampaň nielen pri vnútrostraníckych problémoch, ale ani z profesionálnej stránky. Po problémoch s megabordom, ktorý upozorňuje na financovanie strany, neposlušnom poslancovi, ktorý chce očistiť stranu od intríg, prichádza video s kapelou Queen bez zaplatených autorských práv!

Na oficiálnom webe SF je umiestnené video o predsedníčke SF s názvom Video o mojom živote. Prípadný záujemca si môže pozrieť osemminútový šot zo života Zuzany Martinákovej. Ako hudobné pozadie je pritom použitá kapela Queen a niekoľko jej skladieb. Obzvlášť frekventovaná je pieseň I Want It All (Chcem všetko). Všetko strana síce môže chcieť až po voľbách, ale najskôr si mala vyjasniť použitie práv na skladby kapely Queen. Nový Čas zistil, že sa tak nestalo, a pritom ide v prípade internetového použitia ročne o sumu asi 3 000 korún!

V prípade nezaplatenia hrozí pokuta aj viac ako 100- tisíc, takže sa to riadne predraží. Vyrovnanie práv si malo SF vybaviť na Slovenskom ochrannom zväze autorskom (SOZA). Po našom upozornení SOZA zaslala strane upozornenie na neoprávnené používanie hudobného pozadia na webovej stránke. Vydavateľstvo EMI, ktoré vlastní vydavateľské práva na Queen, bolo ešte konkrétnejšie: „Nikto nám nič nezaplatil, a ani sa nás nikto nespýtal na súhlas, ktorý je nutné udeliť pred vyrobením spotu!“ Hovorca strany Robert Kotian potom zareagoval alibisticky: „SF za výrobu klipu zaplatilo produkčnej agentúre, ktorá je za všetko zodpovedná. V prípade, ak nie sú vyrovnané všetky náležitosti, budeme od agentúry žiadať nápravu.“ Ďalší amaterizmus v slušnej strane...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu