Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Búranie PKO začala vyšetrovať polícia

PKO
PKO

BRATISLAVA - Polícia sa začala zaujímať o kauzu búrania bratislavského Parku kultúry a oddychu. Úrad boja proti korupcii vyšetruje podozrenie zo závažného porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v štádiu pokusu.

"Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania nie je možné poskytovať ďalšie informácie," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Výsledkom posledných rokovaní Bratislavy, investora a developerov je dohoda, ktorá zaručuje, že búrať sa nebude do 28. februára. Podľa právnej analýzy, ktorú majú k dispozícii občianski aktivisti, na odstránenie objektu treba výslovný súhlas mestského zastupiteľstva, ktorý nedalo.

Má sa k tomu vyjadriť aj súčasný primátor Milan Ftáčnik. Podľa analýzy od aktivistov vtedajší primátor Andrej Ďurkovský nemal právo podpísať zmluvu o spolupráci s Henbury Development, ani právo požiadať o vydanie búracieho povolenia.

Ako informoval pred komunálnymi voľbami jeden z kandidátov na primátora Ján Budaj, Európska komisia sa zaoberá sťažnosťou, či neprišlo predajom pozemkov pod PKO k neoprávnenej štátnej pomoci.

Mesto Bratislava má užívať časť komplexu Riverpark II, ktorý má vyrásť namiesto PKO. Využívať ho má ako kultúrno-spoločenské centrum. Pozemky pod PKO vlastní investor Henbury Development.

Mesto schválilo predaj pozemkov pod PKO firme v júni 2005 za takmer 9,5 miliónov eur s tým, že časť uhradí kupec do 30 dní od podpísania kúpnej zmluvy a časť splatí inak - výstavbou promenády na dunajskom nábraží. Tú má po kolaudácii odovzdať mestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu