Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Povodne: V Brodskom už evakuovali ľudí

TRNAVA - V obci Brodské v okrese Skalica už evakuovali časť obyvateľov pre stále sa zvyšujúcu hladinu rieky Morava. Ako informovala agentúru SITA starostka Jozefa Šimkovičová, z domov evakuovali približne 250 ľudí, pričom sa našli aj takí, ktorí odísť odmietli. Tí, ktorí nariadenie akceptovali, odišli k príbuzným v neohrozených častiach obce, niektorých dočasne umiestnili v miestnom kultúrnom dome.

V obci platí 3. povodňový stupeň a Šimkovičová situáciu prirovnáva k problému z roku 1997. V Brodskom obyvatelia celú noc spevňovali hrádzu, kládli vrecia s pieskom a kamene. Šimkovičová očakáva, že voda bude kulminovať popoludní.

Situácia je kritická aj v Kútoch neďaleko Senice. Hladina Moravy tu síce poklesla, no aj starostka Kútov Mária Macejková pripravuje obyvateľov na to, že sa stav v krátkom čase môže zmeniť. Obec ohrozuje aj rieka Myjava. Pod vodou sa ocitli parkovisko a pivnice tamojšieho motorestu a motela. Stále platí 3. povodňový stupeň. Macejková dodala, že v prípade ďalšieho stúpania evakuujú časť obce.

V obci Kopčany neďaleko Skalice rozvodnená Morava bezprostredne ohrozuje asi 300 ľudí. Priestory kultúrneho domu sú už pripravené pre ich dočasné umiestnenie, uviedla prednostka obecného úradu Anna Kováriková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu