Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

To je drzosť, zaparkoval vo vchode garáží hypermarketu!

Nemal kde zaparkovať? Zobraziť galériu (2)
Nemal kde zaparkovať?

BRATISLAVA - Niektorí vodiči sa "špecializujú" na to, aby parkovali na miestach určených pre invalidov. Iní si obľúbili prejazdy pri vchodoch do hypermarketov. Fotografiu jedného z nich poslal topkám čitateľ Jozef.

"Stalo sa nepochopiteľným fenoménom, že ľudia v podzemnej garáži Tesco Lamač parkujú doslova kde môžu. Ich špecialitou je parkovať na prejazde pri vchode," napísal redakcii. To, čo odfotografoval v utorok o pol siedmej večer, podľa neho prekračuje aj zdravý úsudok. Ako dodal, vodič zaparkoval svoje auto v garáži s množstvom voľných miest, na ktorých by neblokoval príjazd iných vozidiel.

Polícia v týchto prípadoch zasahovať môže, aj keď ide o súkromný pozemok. "Polícia je kompetentná zasahovať na každej verejne prístupnej komunikácii, bez ohľadu na jej vlastníka. Ak je na tejto komunikácii schválený projekt organizácie dopravy, platia tu v plnom rozsahu ustanovenia Zákona o cestnej premávke," vyjadrila sa bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

"V tomto prípade, ak vodič motorového vozidla stojí na obojsmernej komunikácii, je podozrivý zo spáchania priestupku (...), pretože porušuje všeobecne záväzný právny predpis o bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky." dodala.

To je drzosť, zaparkoval
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu