Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Radičová očakáva, že Ďurkovský bude hlasovať s koalíciou

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová rešpektuje rozhodnutie KDH ako aj poslanca Andreja Ďurkovského, ktorý sa v pondelok večer vzdal členstva v strane a stal sa nezávislým poslancom Národnej rady SR.

"Očakáva, že tak ako pán poslanec Ďurkovský hlasoval za programové vyhlásenie vlády, bude v parlamente hlasovať aj v prípade zákonov, ktoré toto programové vyhlásenie vlády napĺňajú," uviedol premiérkin hovorca Rado Baťo. Exprimátor Bratislavy Andrej Ďurkovský odchádza z KDH s tým, že bude v parlamente naďalej podporovať vládnu koalíciu. Stane sa prvým nezávislým poslancom v tomto volebnom období. Vládna väčšina tak disponuje 78 poslancami.

"Členstva sa vzdávam, aby som neublížil KDH,“ povedal novinárom Ďurkovský v pondelok večer po šesťhodinovom rokovaní straníckeho predsedníctva. Do KDH sa chce vrátiť, keď budú vysvetlené kauzy, ktoré sa mu pripisujú. Oponenti Ďurkovskému vyčítajú údajné prekračovanie právomocí pri búraní PKO, nepáči sa im ani tichá privatizácia BVS krátko pred komunálnymi voľbami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu