Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mala to byť jej nová mamička, život sa zmenil na peklo: Hrozivý prípad utýrania dievčatka (†2)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

PLZEŇ - Českom otriasol hrozný prípad týrania. Opatrovateľka zrejme týrala len dvojročné dievčatko, ktoré, bohužiaľ, dnes po prevezení do nemocnice zomrelo. Podľa polície dievčatko týrala dvadsaťpäťročná pestúnka z Rokycanska.

Dievčatko zomrelo v pondelok v noci v plzenskej nemocnici. Bola nariadená súdna pitva, prípadom sa naďalej zaoberajú kriminalisti krajského riaditeľstva polície, povedala dnes policajná hovorkyňa Rokycanska Hana Kroftová. Z týrania obvinili mladú opatrovateľku (25). 

Opatrovateľke hrozí 12 rokov

Opatrovateľku kriminalisti obvinili z týrania zverenej osoby a z ťažkého ublíženia na zdraví ešte minulý týždeň. Je podozrivá, že ako pestúnka, ktorej boli do opatery zverené dve malé deti, týrala dvojročné batoľa. Súd ženu poslal v sobotu do väzby. Za tento čin jej hrozí až 12 rokov väzenia. Polícia z tohto činu podozrieva len ženu.

Dve deti boli od júla tohto roku zverené do pestúnskej starostlivosti manželského pár, pričom zo strany 25-ročnej ženy malo dochádzať k týraniu staršieho dieťaťa. "To vyvrcholilo minulý štvrtok, kedy dieťa skončilo v lekárskej starostlivosti," povedala Kroftová. Záchranná služba dieťa odviezla na urgentný príjem Fakultnej nemocnice v Plzni. Druhé, len polročné dieťa je už v inej rodine.

Viac o téme: TýranieDievčatkoPlzeňRokycansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu